Biji Aprikot B17 Keladi Tikus - kanser, tahap serta kaedah yang digunakan untuk merawatnya.

|
Kapsul Keladi Tikus Asli Malaysia mempunyai buku panduan di dalam setiap kotak, dapatkan keluaran terbaru melalui menu pembelian atau Whatsapp kami di HQ: 010-902 7915
Kapsul Keladi Tikus Asli Malaysia
Pengeluar Utama,
Go to content
Apakah itu B17?
B17 merupakan sejenis vitamin semulajadi yang biasa dijumpai di dalam kacang, biji buah-buahan dan tanaman. B17 paling banyak ditemui di dalam biji aprikot dan ianya juga turut ditemui di dalam biji epal serta beberapa jenis buah beri yang lain. Vitamin B17 terkenal kerana mempunyai khasiat yang luar biasa untuk kesihatan manusia, apabila digunakan dengan dos yang tepat, ianya mampu merawat beberapa jenis penyakit kronik yang terhasil kesan daripada ketidakstabilan badan, termasuk kanser. Tubuh manusia tidak dapat menghasilkan vitamin B17 dengan sendiri, oleh sebab itu untuk mendapat khasiat serta faedah yang ada padanya, kita perlu mendapatkannya melalui makanan tertentu, pengambilan B17 dalam bentuk makanan tambahan merupakan kaedah yang praktikal kerana ianya dapat diserap dengan cepat oleh tubuh.

Biji aprikot pahit
Biji aprikot pahit merupakan sumber vitamin B17 yang paling terbaik, mengandungi amygdalin, setiap kapsul yang dihasilkan mengandungi kandungan nutrien yang diperlukan oleh tubuh bagi meningkatkan antibodi bagi melawan ketidakstabilan sel, selain mampu merawat, fungsi amygdalin juga melindungi bahagian organ sihat. Vitamin B17 juga turut digunakan bagi menyokong kesihatan jantung, pencernaan sehinggalah mencegah keguguran rambut. Serat makanan yang diambil dengan memakan sayur-sayuran, buah-buahan, kacang serta biji-bijian memainkan peranan utama dalam fungsi kesihatan sistem pencernaan, ianya berfungsi menjaga usus besar disamping mengatur saluran pencernaan.

Asid lemak
Asid lemak tiamin dan Omega-3 yang terkandung di dalam biji aprikot dapat menurunkan tekanan darah disamping meningkatkan kesihatan jantung. Dikenali dengan vitamin B1, tiamin yang terkandung di dalam biji aprikot juga dapat membantu dalam mencegah kegagalan jantung kongestif (jantung kongenestif merupakan penyakit dimana cairan berkumpul pada jantung dan menyebabkan kegagalan fungsi).

Biji aprikot mengandungi jumlah vitamin B17 yang tinggi yang mempunyai kesan menakjubkan untuk kesihatan.

Mengurangkan keradangan dan artritis
Biji aprikot juga terkenal dengan potensi mengurangkan keradangan, kajian menunjukkan bahawa kandungan serat di dalam biji aprikot mampu menyingkirkan lebihan asid dan toksin di dalam badan yang menjadi penyebab kepada keradangan dan ia juga mampu mengurangkan rasa sakit yang disebabkan oleh arthritis, kejayaan ini telah direkodkan oleh sebuah kajian yang telah dijalankan di korea selatan.

Bagi pesakit gout pula, selain dapat mengurangi rasa sakit, pengambilan kapsul TF Plus dengan dos 3 biji setiap hari dapat mengurangi paras asid urik di dalam darah sekaligus mengurangkan kebergantungan terhadap ubat hospital.

Menyokong penglihatan dan kesihatan mata dan hati
Biji aprikot mengandungi sejumlah besar mineral Zink yang memainkan peranan penting didalam mengangkut vitamin A ke retina mata untuk menghasilkan melanin. Kekurangan Zink akan menyebabkan penglihatan malam yang buruk, pembentukan katarak serta degenerasi makula terutamanya bagi golongan yang berusia. Kajian menunjukan dengan pengambilan 40 hingga 80mg Zink setiap hari dapat melambatkan perkembangan degenerasi makula pada golongan tua dan berusia. Degenerasi makula merupakan sejenis penyakit rabun pada titik tengah penglihatan, ia biasanya terjadi pada mereka yang berumur 50 tahun ke atas dan biasanya menyerang mereka yang mempunyai berat badan berlebihan dan perokok. B17 juga turut mempunyai kemampuan bagi meningkatkan kadar kesihatan hati dengan membalikkan beberapa kesan hepatitis autoimun, sejenis penyakit yang dikaitkan dengan keradangan hati. Disamping itu, vitamin B17 dapat meningkatkan sistem imunisasi badan dengan melambatkan penyebaran penyakit.

Anti kanser
Kandungan anti kanser yang terdapat pada biji aprikot datang daripada komponen yang dikenali dengan nama Amygdalin, ianya juga boleh ditemui secara semulajadi di dalam buah nenas. Amygdalin telah diuji pada dua ekor tikus makmal, hasilnya menunjukkan tikus yang diberi ekstrak biji aprikot yang mengandungi amygdalin mempunyai daya tahan yang tinggi berbanding tikus yang tidak diberi ekstrak biji aprikot. Amygdalin akan berubah menjadi sebatian sianida di dalam badan selepas dikonsumsi, ianya merupakan sejenis bahan aktif yang berpotensi mematikan sel (terutamanya sel kanser) dan ianya harus diambil dalam kuantiti yang sedikit dan terkawal, jika berlebihan ianya boleh menyebabkan sakit kepala, pening serta loya.


Keratan Utusan Malaysia, 17/8/1998 Arkib negara.
Kredit Universiti Sains Malaysia, Pulau Pinang.

Biji aprikot gabungan Keladi tikus
Terdapat beberapa kaedah perubatan bagi merawat kanser secara semulajadi, antaranya adalah dengan menggabungkan beberapa jenis herba yang memiliki kandungan antikanser yang tinggi, salah satu kaedah adalah dengan menggunakan biji Aprikot yang digabungkan bersama dengan Keladi tikus matang, dan dengan formulasi ini pengguna tidak lagi perlu lagi mencari sukatan yang bersesuaian kerana dos yang disarankan sudah memenuhi tahap keperluan tubuh seseorang, samada untuk merawat mahupun pencegahan. Rumusan ini terhasil selepas rujukan keatas beberapa jurnal perubatan, termasuklah mengambil kira pengalaman daripada pengguna yang telah sembuh sepenuhnya selepas menggunakannya, menunjukan bahawa gabungan herba Keladi tikus dan biji Aprikot yang dihasilkan ini memiliki tahap keberkesanan yang amat efektif dan menyeluruh, terutamanya untuk tahap tiga dan empat.

TF keladi tikus gabungan biji aprikot, mengandungi gabungan herba pada kadar yang paling efektif, penggunaannya bukan sahaja dapat mencegah malah ia turut digunakan untuk merawat sel yang telah dijangkiti. Biji aprikot yang terdapat padanya merupakan biji aprikot pahit bergred perubatan, ianya dipilih berdasarkan kandungan minyak yang terbaik sebelum dikapsulkan, pemilihan herba Keladi tikus pula dibuat dengan tiga ciri utama, bermula dengan pemilihan herba matang, berumbi tegap sehinggalah kepada pokok yang memiliki berat melebihi 50mg setiap satu menjadikan TF Keladi tikus plus Aprikot keluaran Berkat Herba Nusantara ini mempunyai kualiti yang amat tinggi dan sangat terjaga. Keluaran asli ini mempunyai buku rujukan di dalam setiap kotak untuk memudahkan pengguna membuat semakan.
Makluman
Kami di Berkat Herba Nusantara hanya menjamin keaslian yang ada pada STF dan TF Plus sahaja, kami tidak dapat menjamin keaslian yang ada pada keluaran lain, terutamanya keluaran yang:

  • Tiada nombor KKM
  • Tiada pelekat KKM
  • Tiada buku panduan
  • Tanpa kotak
  • Tiada alamat pengeluar
  • Biasanya dijual dengan harga yang sangat murah bagi menarik minat pembeli.

Oleh itu sebarang bentuk risiko serta kesan sampingan hasil daripada penggunaan produk lain adalah di bawah tanggungjawab sendiri. Dapatkan keluaran asli dan berdaftar melalui baner yang disediakan di bawah.

Back to content