Keratan Akhbar - kanser, tahap serta kaedah yang digunakan untuk merawatnya.

Go to content

Main menu:

Keladi Tikus
Prof Dr. Christoper Teo Khen, Pensyarah Fakulti Sains Kajihayat, Universiti Sains Malaysia, Pulau Pinang memberi penerangan mengenai pokok herba keladi tikus kepada wartawan Berita Minggu Malaysia.


Keratan Utusan bertarikh 17 / 8 / 1998 memaparkan artikel mengenai kajian terhadap keladi tikus.

Walaupun herba ini telah lama digunakan sebagai penyembuh kanser, penggunaannya masih belum meluas berikutan pokok ini agak sukar ditemui. Herba Keladi tikus merupakan herba yang sangat berkesan bagi rawatan kesemua jenis kanser terutamanya kanser jenis malignant (kanser yang merebak) dan telah diklasifikasikan sebagai tumbuhan yang mengalami kepupusan. Kandungan anti kanser yang tinggi terutamanya pada pokok yang berusia 2 bulan dan keatas menjadikan ianya sebagai salah satu daripada rawatan kanser alternatif yang paling berkesan, ianya juga mampu meminimakan kesan sampingan kimoterapi, seperti kurang selera makan, kehilangan tenaga, keguguran gigi serta kebotakkan.

Terhad
Penggunaan herba keladi tikus secara berterusan dapat meningkatkan tahap imunisasi tubuh melawan penyakit, selain dapat merawat kanser, ianya juga mampu mencegah tubuh daripada terkena serangan kanser, namun pada hari ini herba ini sudah agak sukar untuk ditemui. Herba jenis tumbuhan liar ini sangat sensitif terhadap perubahan iklim seperti banjir atau kemarau yang panjang, disebabkan itu keberadaannya (availability) sangat tidak dapat dijangka. Apabila ianya sudah tidak lagi tumbuh pada satu satu kawasan, pencariannya pada kawasan lain perlu dilakukan menyebabkan proses untuk mendapatkannya akan tergendala untuk satu tempoh masa yang agak lama.
________________________________________________________________________________________________

STF Kapsul Keladi Tikus Premium Asli (tanpa campuran) serta TF Keladi Tikus Plus (campuran biji Aprikot) Malaysia.
Dapatkannya melalui baner di bawah (klik)

 
Berkat Herba Nusantara (Malaysia) @ infokanser.com | Keseluruhan kandungan adalah terpelihara. Setiap maklumat disertakan dengan rujukan, sila klik pada pautan yang telah disediakan. Sila gunakan Google Chrome atau Safari untuk paparan yang lebih memuaskan.
Back to content | Back to main menu